HAMSİ TAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Hamsi tava yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunuyor. Hamsi pişirirken dikkat edilmesi gereken detaylar şu şekildedir;
- Hamsi pişirirken mutlaka ayçiçek yağı kullanmanız gerekiyor.
- Balık da dahil olmak üzere kızgın olmayan tavaya hiçbir et ve benzeri ürünü koymayınız.
- Balık pişirirken mutlaka balık tavasında yardım almanız gerekiyor.
- Hamsi pişirirken kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor.
- Bütün balığı una aynı anda atmak yerine tek tek bulamanız gerekmektedir.
HAMSİ FIRIN TARİFİ
Malzemeler:
- 500 gram taze hamsi
- 1 su bardağı mısır unu veya buğday unu
- Tuz (isteğe bağlı)
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ (kızartma için)
- Limon dilimleri (servis için)
HAMSİ FIRIN YAPILIŞI
- Karadeniz mutfağının en lezzetli ürünlerinden biri olan hamsi pişirmekte oldukça basittir.
- Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra hamsilerin fazla suyunu havlu ile almanız gerekiyor.
- Ardından bir kap içerisine mısır unu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırınız.
- Önceden yağladığınız fırın tepsisine hamsileri mısır ununa bulayıp tek tek diziniz.
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz.
- Pişen hamsileri çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis ediniz.