ANA SAYFA       Künye     Yayın Akışı     Reklam     Konuk Defteri     İletişim       Frekans:12130 - S/R 27500 - Fec:5/6 - Polarizasyon: Vertical (DİKEY) 

 
 
    YURT ve DÜNYA
    BÖLGEDEN
    SPOR
    EKONOMİ ve SAĞLIK
    EĞİTİM ve BİLİM
    İLGİNÇ VİDEOLAR
    MEDYA
    İSLAM
    RÖPORTAJLAR

 » GAZETE MANŞETLERİ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  En sağlıklı hamsi nasıl pişirilir? | Rize Kaçkar Televizyonu
En sağlıklı hamsi nasıl pişirilir?
Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine en uygun pişirme yöntemlerinin, elektrikli ve mikrodalga fırında pişirme yöntemleri olduğu belirlendi.
 
14:44 23 Mayıs 2008, Cuma

En sağlıklı hamsi nasıl pişirilir?

 Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine en uygun pişirme yöntemlerinin, elektrikli ve mikrodalga fırında pişirme yöntemleri olduğu belirlendi. 
             
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Evren, Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan ve Yrd. Doç. Dr. Şule Üstün, mikrobiyolojik özelliklerine göre hamsinin en iyi pişirme yöntemini belirledi.

Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Türkiye 10. Gıda Kongerisi'nde ''Hamsi Balıklarının Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi'' konulu poster bildiriyi sunan Yrd. Doç. Dr. Evren, AA muhabirine yaptıkları bilimsel çalışmayı anlattı.

Türkiye'de en fazla tüketilen balıklardan birisi olan hamsinin en yaygın kullanılan pişirme yöntemlerinin fırında pişirme, ızgara yapma ve suda haşlama yöntemleri olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Evren, son yıllarda mikrodalga fırınların da hamsi pişirmede kullanıldığını söyledi.


Yaptıkları bilimsel çalışmada, hamsinin pişirme yöntemine göre aerobik mezofil bakteri, maya-küf, koliform grubu bakteri, E. coli, proteolitik bakteri, lipolitik bakteri, stafilokok ve salmonella sayıları üzerine pişirme yöntemlerinin etkisini araştırdıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Evren, şunları söyledi:


''Pişirme işlemi bir yandan balığın tat ve lezzetini artırırken, diğer yandan da mikroorganizmaları inaktif hale getirerek güvenli bir şekilde tüketilmelerini sağlamaktadır. Yaptığımız çalışmada 4 farklı pişirme yönteminden mikroorganizma sayısına göre değerlendirdik.''


Hamsinin mikrobiyolojik özelliklerine göre pişirme yöntemi için şimdiye kadar bilimsel bir çalışmanın yapılmadığını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Evren, ''Bilimsel olarak hamsinin en sağlıklı şekilde pişirmesinin yöntemini belirledik. 4 pişirme yöntemi içinde mikroorganizmaların düşüş açısından en uygunun mikrodalga veya elektrikli fırınlarda pişirme yöntemi olduğunu ortaya koyduk'' şeklinde konuştu.

(aa)
 

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur.  

 Yorum Ekle

  Arkadaşına Gönder

 Yazdır

 
 
 YORUMLAR - Toplam 0 Yorum Yapılmıştır.
 Henuz Yorum Yapılmamış!
 
 
  BÖLGEDEN, Kategorisinin Son Haberleri

Yeni İmam Hatip Lisesi İnşaatı protokolu

Minik temacılar fidan dikti

Türk Çayı Dubai fuarında

Rize’den İtalya’ya Çıkarma

Engelliler engel tanımadı

Rize Tarım Müdürlüğünden Önemli Duyuru

Rize'linin Gözü yaş çay fiyatında

Obeziteye Cerrahi Çözüm

53 Sanatkar Rize`de buluştu

Alerjik Hastalıklar Öldürebilir


 
 
 
 

 » RÖPORTAJ

 

 » PANODAKİ

 

 » ANKET

OVİT TÜNELİ SİZCE NEKADAR ÖNEMLİ?

 ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VAR

 ÇOKTAN BAŞLANMASI GEREKİRDİ

 ARTIK BAŞLANSA

 YAPILACAĞA BENZEMİYOR

   Katılım : 3596 Oy

 

 » ÇOK OKUNANLAR

sevgilisinin penisini kesen kadınkonuştu

Rize'ye Diyarbakırlı Gelin

Korkunç babanın yaptığına bak

Seçime kan bulaştı: 6 ölü

Bu kadar'da olmaz !!

'Mahmutpaşa çökmüşse Türkiye çökmüştür'

Çay Platformundan Taslak Açıklaması

Şener'i havaya sokan anket!

Erdoğan'dan Trabzon sürprizi

Rizespor kartalı avladı 1-0
 

 » HAVA DURUMU

    

 

 » İSTATİSTİK

 Aktif Ziyaretçi

168

 Bugün Gelen

1945

 

  Ana Sayfam Yap  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  E-Posta  |  Arsiv

  Copyright 2007 Her Hakkı Saklıdır.
  Rize Kaçkar Televizyonu - KackarTv.com.tr
  Fikir ve Tasarım Rize Dizayn'a Aittir

     Kaçkartv Site Sorumlusu, Dilek ONAY'a Ulaşmak için;   
dilekonay@kackartv.com.tr